• TL
  • USD
  • EUR
  •   Türkçe İngilizce Rusça Arapça Almanca

    2020 Emlak vergisi ne zaman

    2020 Emlak vergisi ne zaman ödenir

    2020 Emlak vergisi ne zaman

    • Kategori: Blog
    • Yorum Yok

    2020 Emlak vergisi ne zaman

    2020 Emlak vergisi ne zaman? 2020 Yılı mart ayı sonuna kadar emlak vergisi, kira geliri vergisi, çevre vergisi ve temizlik vergisi ödemeleri yapılması gerekiyor. Kira gelirine konu olan vergi için ise kira beyannamesi vermesine gerek olmayan vatandaşlar, kira vergisi ödemesinde 2020 yılı kira geliri muafiyeti kaç TL oldu?

    Kira geliri için beyanname verme süresi ne zaman? gibi çok sorulan sorular hakkında bilgi vermek istiyoruz.

    2020 Emlak vergisi ne zaman ödenir

    Kira vergisi tahsilatı kira alınmaya başlanan yıldan sonraki yıl içinde ödeniyor. Yani 2020 Yılında 2019 yılında kira geliri elde edilen taşınmazların vergisi ödenir. 2020 Yılının vergisi ise 2021 yılında ödenecektir.

    Tüm bu verdiğimiz kısa bilgilerin ardından yazımızın devamında kimler kira vergisi vermek zorunda ve kimler kira vergisinden muaf onları inceleyeceğiz.

    Konutlar İçin Kira Geliri İstisnası

    Kira geliri istisnası 2019 yılı için 5 bin 400 TL olarak uygulanmıştı. 2020 Yılı kira geliri istisnası ise konutlar için 6 bin 600 TL olarak belirlendi.

    Bunun anlamı eğer toplam kira geliri 2019 yılı itibari ile en fazla 6 bin 600 TL olmuş ya da daha altında kalmış ise bahse konu mülk sahibi kira vergisi ödemekle yükümlü değildir.

    2019 Yılı içinde daha fazla kira geliri elde eden mülk sahipleri ise hesaplama yaparken yıllık elde ettikleri kira tutarından 6 bin 600 TL’yi çıkardıktan sonra kalan rakam üzerinden ödeme yaparlar.

    işyeri Kira Geliri Beyan Sınırı

    Yukarıda bildirilen kira geliri istisnası tutarı konutlar için belirlenen rakamdır. İş yeri için bu konuda belirlenen rakam 40 Bin TL olarak bildirilmiştir. Yani yıllık kiraya verdiği işyerinden 40 Bin TL ‘den daha fazla gelir elde eden kişi kira vergisi ödemek zorundadır. İş yeri kirası 40 Bin TL altında olan bireylerin kira vergisi vermeleri gerekmez.

    Kira Vergisi Beyan Tarihi Tuzla

    Yukarıda belirtilen tutarların daha üzeri kira geliri olan vatandaşlar için 2020 Yılı kira vergisi ödeme tarihi 1Mart 2020 ile 30 Mart 2020 arasındadır.

    Kira geliri beyannamesi verilmesi için devlet tarafından ilan edilen en son tarih ise 25 Mart 2020 ’dir. Tahakkuk eden kira vergisi, mükellefin tercihine göre tek seferde ya da 2 taksit halinde ödenebilir.

    Tuzla kiralık daireler ve Tuzla Satılık daireler için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.” Emlak Vergisi Tuzla ” Bu yazının tüm hakları Concept Gayrimenkul ‘e aittir.İzinsiz hiçbir şekilde kullanılamaz , yayınlanamaz…

    Paylaş :

    Aradığınız gayrimenkulü bulamadınız mı ?

    Telefonunuzu bırakın sizi arayalım. Aradığınız gayrimenkulü size kısa sürede bulalım.

    www.tuzlasatilikdaire.com | © 2024 | Tüm hakları saklıdır. Web Tasarım : TUZLA GAZETESİ