Blog

Kasım 2018 kira artış oranı

Kasım 2018 kira artış oranı

Kasım 2018 kira artış oranı , TÜİK tarafından her ay güncellenen rakamlara göre belirlenmektedir. Konut ve iş yeri gibi gayrimenkul değerlerin kiralanmasında, alıcı ve mal sahibi arasında hukukî kurallara dayalı bir alışveriş döngüsü gerçekleştirilir.

Sözleşme süresi dolan ve zam ayı gelen konut ve iş yerleri için, resmî makamlardan açıklanan oranlar dikkate alınır. Kira artışında belirleyici kıstas şimdilik; kasım 2019 ÜFE oranları. 2019 yılı itibariyle, Maliye Bakanlığı tarafından alınan karar, artışın kasım 2019 TÜFE oranları hesaba katılarak yapılması yönünde. Kiracının bütçesini ön plana alan bu uygulama 2019 Ocak ayı itibariyle yürürlüğe girmiş olacak.

Kasım 2018 kira artış oranı Nedir?

Geçtiğimiz ay itibariyle ÜFE oranları 21.36’lık bir yüzdeyle açıklanmıştı. Kasım ayında herhangi bir artış yaşanıp yaşanmayacağı ise merak konusu. Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi üzerinden hesaplanan ve gayrimenkul kiralama kriterlerini belirleyen bu yüzdelik dilim, enflasyondaki artışa bağlı olarak bir imve kazanıyor.

Kasım 2018 Kira Artış Oranı Hesaplama

Kasım 2018 kira artış oranı hesaplama sürecinde yıllık ortalama dikkate alınıyor. ÜFE oranları üzerinde bir zam uygulaması ile Borçlar Kanunu gereği yasadışı bir faaliyet olarak kısıtlandı.

Ev sahipleri ve kiracılar açısından ticaretin devamlılığını sağlayan zam kriterleri, taraflar arasındaki anlaşmazlığın önüne geçilmek için resmiyete bağlandı. Buna göre, mevcut kira bedelinin yüzdesi alınarak, ÜFE oranı ile çarpıldığında yeni kira bedeli belirlenebilir.

İşte kira artış oranı hesaplarken uygulanacak formül

 

Kira Bedeli : 100 = Yüzdelik Dilim
Yüzdelik Dilim X ÜFE oranı = Zam Miktarı
Kira Bedeli + Zam Miktarı = Zamlı Kira Bedeli

Piyasada geçtiğimiz ay itibariyle yıllık ortalamada yüksek bir artış söz konusuydu. Özellikle kurdaki dalgalanmalar bu artışın yüksek seviyede olmasında en büyük etkiye sahip.

Kasım 2018 kira artış oranı hesaplaması

Kasım 2018 kira artış oranı hesaplama ancak 5 Kasım itibariyle kesinleşmiş olacak. TÜİK web sitesi üzerinden bu tarihte resmi oranları ve kira artış yüzdesini kiracı ve mal sahiplerine duyuracak. Beklenen oranlar Ekim ayı endeksiyle hemen hemen yakın bir rakam olacağı yönünde.

Kasım 2018 kira artış oranı Tuzla

Fahiş artış beklentisi ise şu piyasalarda öngörülen bir durum değil. Özellikle Ekim ayında doların hızlı ve sert bir düşüşe geçmesi, enflasyonda da bir miktar dengelenme umuduna yol açtı. Net bir rakamdan bahsetmek şu an için afakî olacaktır. Son ÜFE oranlarındaki yüzde 21.36’lık dilim, önümüzdeki ay için de kısmen bilgi verebilir.

Tuzlada yeni konut projeleri İçin; Web  sitemizi  http://tuzlaemlakci.com/ ziyaret edebilir yada 0216 494 0 900 den arayabilirsiniz.

Yavuz

Recent Posts

Tuzla Güncel Konut Projeleri

Tuzla Güncel Konut Projeleri İstanbul'da Yatırım Yapmanın Tam Zamanı! Tuzla Güncel Konut Projeleri nedir? İstanbul,…

8 ay ago

Güncel Konut Projeleri Tuzla

Güncel Konut Projeleri Tuzla 2022 Güncel Konut Projeleri Tuzla ,Bulunduğu lokasyon itibari ile İstanbul’un Anadolu…

2 sene ago

istanbul Tuzlada Satılık Daire

istanbul Tuzlada Satılık Daire istanbul Tuzlada Satılık Daire Fiyatları , her geçen gün İstanbul'da cazibe…

2 sene ago

Kentsel Dönüşüm

Kentsel Dönüşüm Nedir Kentsel Dönüşüm nedir ? Bir kent içerisinde afet riski taşımakta olan yapıların…

2 sene ago

Hepsi Emlak Tuzla Satılık Daire

Hepsi Emlak Tuzla Satılık Daire Hepsi Emlak Tuzla Satılık Daire , emlak ofisi, gayrimenkul, emlak…

2 sene ago

Kentsel Dönüşüm projeleri Tuzla

Kentsel Dönüşüm projeleri Tuzla Kentsel Dönüşüm projeleri Tuzla ,İnsanların genel anlamda Kentsel Dönüşüm Yasası olarak…

3 sene ago