Blog

Yatırım Amaçlı Ev Alırken 2+1 mi 3+1 mi Tercih Etmeliyim

Tuzla 2+1 daire satılık

Yatırım Amaçlı Ev Alırken 2+1 mi 3+1 mi Tercih Etmeliyim

Yatırım Amaçlı Ev Alırken 2+1 mi 3+1 mi Tercih Etmeliyim ;Yatırım amaçlı ev genelde kiraya verilmek üzere alınan evdir. Daha çabuk kiraya vermek için 2+1 ev almak daha mantıklı gelse de 3+1 evlerin kiraları daha yüksektir. Bu nedenle esas amacımızın daha fazla kazanç sağlamak mı yoksa kısa vadede az da olsa kazanç sağlamak mı olduğunun belirlenmesi gerekmektedir.

2+1 evler genelde daha çabuk kiralanır. Çünkü kirası daha ucuzdur ve yeni evliler ve çekirdek aileler için daha kullanışlıdır. Ancak daha büyük aileler için 2+1 evler küçük gelir. Tuzlada en yakın emlakçı ‘dan  yatırım amaçlı ev alınacaksa ilk olarak evin alınacağı muhitteki kiralama ve satılan evlerin istatistiğine bakmak gerekir.

Tuzla ‘da Ev Alırken 2+1 mi 3+1 mi Tercih Etmeliyim

Yatırım amaçlı aldığınız evin satışında da 2+1 evler çok daha kolay alıcı bulurlar. 3+1 evler ise daha geç satılmaktadır. Çünkü daha pahalıdır ve daha azdır. Aslına bakılırsa arz talep dengesinin hangi yönde olduğu da çok önemlidir.

3+1 evlerde vergi de daha fazla olduğundan insanlar alırken tercih etmemektedir. Bunun yerine hem vergisi düşük hem de kiralaması kolay olan 2+1 evleri daha cazip bulurlar. Genelde fiyatına göre ev alma eğiliminin olduğu ülkemizde en ucuz ve yeterli olan ev o an için ulaşılır olandır. Genelde borca girmeden elindeki paraya göre ev almak isteyen kimseler de bu nedenle 2+1 evleri tercih ederler.

Tuzla satılık daire ilanları

Lüks semtlere gidildikçe bu eğilim değişmeye ve daha büyük daha ferah evler tercih edilmeye başlar. ancak buralarda da kiralama ve ya satın alma için seçenekler kısıtlıdır. Eğer lüks semtten ev alacaksanız amacınız ne olursa olsun, 3+1 den daha küçük olmasın.

Yatırım amaçlı alınan evlerde daha çok bulunduğu semte ve semtteki konumuna bakmak çok daha önemlidir. Evin güvenli bir yerde olması, okula ve çarşıya yakın olması, toplu taşımaya yakın olması gibi kriterler evin kiralanması ve satışının hızlı olması için önemlidir.

Tuzla Satılık Daire İSTASYON

Hangi büyüklükte olursa olsun bazen sadece güvenli ve okula yakın diye daha küçük eve razı olan kiracılar vardır. Çocukların okuluna, çarşıya ve hastaneye yakın olan evler hem daha kolay kiralanır hem de daha kolay satılır. O nedenle evin büyüklüğünün yanında lokasyonuna da çok dikkat etmek gerekir.

CONCEPT GAYRİMENKUL DANIŞMANLIK.

Melek UZUN

0530 238 22 66

0216 494 09 00

Melek UZUN

Recent Posts

Tuzla Güncel Konut Projeleri

Tuzla Güncel Konut Projeleri İstanbul'da Yatırım Yapmanın Tam Zamanı! Tuzla Güncel Konut Projeleri nedir? İstanbul,…

8 ay ago

Güncel Konut Projeleri Tuzla

Güncel Konut Projeleri Tuzla 2022 Güncel Konut Projeleri Tuzla ,Bulunduğu lokasyon itibari ile İstanbul’un Anadolu…

2 sene ago

istanbul Tuzlada Satılık Daire

istanbul Tuzlada Satılık Daire istanbul Tuzlada Satılık Daire Fiyatları , her geçen gün İstanbul'da cazibe…

2 sene ago

Kentsel Dönüşüm

Kentsel Dönüşüm Nedir Kentsel Dönüşüm nedir ? Bir kent içerisinde afet riski taşımakta olan yapıların…

2 sene ago

Hepsi Emlak Tuzla Satılık Daire

Hepsi Emlak Tuzla Satılık Daire Hepsi Emlak Tuzla Satılık Daire , emlak ofisi, gayrimenkul, emlak…

2 sene ago

Kentsel Dönüşüm projeleri Tuzla

Kentsel Dönüşüm projeleri Tuzla Kentsel Dönüşüm projeleri Tuzla ,İnsanların genel anlamda Kentsel Dönüşüm Yasası olarak…

3 sene ago